Leipuri kuntoon, kondis ylös & paino alas

Painonpudotus

“Leipuri” Ari oli yksi asiakkaistani ja hän sai aikaan erinomaisia painonpudotus tuloksia vain 90 päivässä.

Miten Ari teki sen? 

Taktiikka 1. Oikeaoppinen treeni pyörimään.

Taktiikka 2. Opetteli syömään kunnon aamiaisen ja lounaan

Taktiika 3. Lisäsi kasviksia, hedelmiä ja marjoja  lautaselle (tässä auttoi vanha kunnon lautasmalli)

Taktiikka 4. Söi tasaisesti pitkin päivää (omaan arkeen sopivan riittävän säännöllisen ateriarytmin löytäminen)

Painonpudotus

Alussa meillä oli melkoisesti töitä edessä. Arin vähäinen liikkuminen sekä  huoleton ja ehkäpä välillä myös holtiton syömiskäyttäytyminen alkoi jo hieman näkyä jaksamisessa, terveydessä ja kehonkoostumuksessa. Ei siis muuta kuin hommiin!

Painonpudotus onnistuu vain syömällä oikein – tuttu ohje ”syö vähemmän ja lisää liikuntaa” ei juuri painoa liikauta. En siis laittanut Aria pussikeittokuurille, vaan ruokavaliomme mukaili liikuntaravitsemuksen perusperiaatteita.

Tärkeintä oli oivaltaa ruoan merkitys, ajatus siitä, että syödään reilusti laadukasta ja ravitsevaa ruokaa säännöllisin väliajoin. Ateriarytmin korjaamisen lisäksi suurin muutos toiminnassa oli kasviksien, hedelmien ja marjojen lisääminen osaksi monipuolista ruokavaliota.

Harjoittelun kivijalkana toimi laadukas voimaharjoittelu ja näiden siivittämänä teimme 3 kuukaudessa oikein mukavia tuloksia. Salitreeni on erittäin voimakas ärsyke harjoittelemattomalle lihakselle (aloittelijalle). Tämän takia lihas voi kasvaa varsin maltillisella harjoittelulla, vaikka paino laskisi ja rasvaa palaisi samaan aikaan.

Muutokset 3 kuukauden valmennuksen aikana

Personal trainer tulokset

  • Paino: -9,4 kg (109,7kg –> 100,3kg).
  • Rasvaprosentti: – 7,7% (26,4% –> 18,7%).
  • Rasvamassa: rasvaa sulateltiin lähes kymmenen kiloa (28,9 kg –> 18,8kg).
  • Lihasmassa: + 0,7 kg, kehon rasvaton massa pomppi ylöspäin lähes 1 kg, samaan aikaan melko vauhdikkaan rasvanpolton yhteydessä.
  • Vyötärön ympärys: -11 cm.

Painonpudotus

Mikä tekee treenistä toimivan?

Usein aloittelijat ovat huolissaan siitä, mitä menetelmää pitäisi käyttää sporttisen vartalon saavuttamiseksi. Tämä johtaa siihen, että apua etsitään internetin syövereistä. Nappaat itsellesi jo vuosia salilla treenanneen kokeneen harjoittelijan saliohjelman.

Harjoittelet ahkerasti ohjelman mukaan kuusi kertaa viikossa. Jokainen lihasryhmä on pilkottu omalle päivälleen. Teet jaloille polven ojennuksia ja koukistuksia sekä treenaat ahkerasti käsivarsia usealla eri liikkeellä.

Tai sitten voit antautua uuden ”Gurun” johdateltavaksi, jossa hyvin markkinoitu trendikäs – harjoittelumetodi kuulostaa hyvälle! Tai, jos näistäkään ei ole apua – alat sijoittamaan lisäravinteisiin. Proteiinin laatu, BCAA, kreatiini, glutamiini, HMB, ”rasvanpolttajat” – ”ehkäpä näistä on apua”?

Totuus on kuitenkin se, että laadukkaaseen voimaharjoitteluun ei tarvita trendikkäitä harjoitusmenetelmiä, harjoittelua kuusi kertaa viikossa tai laajaa lisäravinne – arsenaalia. Yleensä homma toimii kun kuntosalitreenissa palataan perusteisiin, pidetään harjoittelu suoraviivaisen yksinkertaisena ja harjoittelu nojaa voimaharjoittelun kokonaistutkimusnäyttöön.

Älä siis  juokse trendien perässä, vaan tee sitä mikä on tarpeellista –  juuri sinun tavoitteesi kannalta!

Terveisin,

Personal Trainer Janne Sipponen