Pysyvä laihdutus – Tainan tarina

Laihdutus

Pysyvä laihdutus! Näin onnistut!

Jos sinä haluaisit lopettaa laihduttamisen ja syödä itsesi hoikaksi, lue tämä: haluan kertoa sinulle Tainan tarinan – aiheesta mikä melko varmasti huolettaa sinua…. Tarina kertoo sinulle kuinka laihtua pysyvästi – syömällä ja liikkumalla juuri niin kuin haluat.

Elämäntapamuutos ahdisti Helsinkiläistä Taina Okkosta, 31, mutta nyt hän tietää pystyvänsä mihin vain.

Taina oli hyvin uupunut laihduttamiseen ja aikaisempiin “epäonnistuneisiin laihdutusyrityksiin”. Hän tiesi sen minkä myös sinä todennäköisesti tiedät. Laihdutus on helppoa aina tiettyyn pisteeseen asti. Tämän jälkeen ”uhraukset” käyvät liian voimakkaiksi ja kiellot liian suuriksi. Silloin palataan vanhaan tuttuun syömiseen ja paino alkaa jälleen nousta ja usein jopa aloituspainoa korkeammalle. Ei ole siis juurikaan järkeä laihduttaa, jos homma ei pohjaudu ajatukselle siitä, että se paino, jonka pudotat, pitää myös pysyä poissa.

Mutta onko lähes mahdotonta pitää se paino poissa?

Kuinka Taina tiputti 20 kiloa pysyvästi! Taina kertoo omin sanoin:

Kolmen lapsen, opiskelun ja työelämän yhdistämisen vuoksi oma hyvinvointi oli ollut tärkeysjärjestyksessä viimeisenä useamman vuoden ajan. Painoni alkoi nousta lasten myötä ja kokeilin kaikkia mahdollisia pikakuureja. Kun palasin kesälomalta taas yhtä numeroa isommissa vaatteissa töihin, päätin, että nyt saa riittää.

Tiesin, että ihanne painooni oli jopa 40 kiloa vähemmän. Pelko mahdollisista elämäntapasairauksista hiipi mieleen. Nyt oli saavutettu se piste, jossa suunta oli muutettava radikaalisti.

Nesteet kyllä lähtivät, mutta nälän myötä tuli aina jokin repsahdus. Haastavinta painonpudotuksessa oli henkinen puoli. Elämäntapamuutos nosti pintaan monia tunteita: ahdistusta, epävarmuutta, pelkoa…

Päätin tehdä asialle ja jo samana päivänä otin yhteyttä PT- Janneen ja sain vastauksenkin saman illan aikana. Vähän aikaa tästä eteenpäin istuin kehonkoostumus lappu kourassa ja itku kurkussa. Todellisuus omasta kunnosta oli jopa olettamustani huonompi.

Alkukartoitus ja ensihaastattelu oli pitkä sekä perusteellinen ja lähtiessäni kotiin olin kuitenkin varma siitä, että olin tehnyt elämäni parhaan päätöksen. Jannesta tulikin seuraavaksi puoleksi vuodeksi yksi tärkeimmistä hahmoista elämässäni, kaikki karikot ja kuopat selvisin ammattitaitoisen ja aidosti hengessä mukana olevan valmentajani avulla.

Treenit olivat jo itsessään huikeat, mutta ei myöskään löytynyt kysymystä, johon en olisi saanut vastausta treenipäivien ulkopuolellakin. Toisen usko ja tuki omaan tekemiseen toi motivaatiota entistäkin enemmän.

Taina, 31 v. kolmen lapsen äiti.

Ps. ja mitä me sitten teimme?

Huolehdimme, että saimme liikunnan osaksi arkea, tiivistimme ateriarytmiä, lisäsimme kasviksia ruokapöytään ja opettelimme aamupalan syömistä sekä otimme lounaalle aikaa työpäivän keskeltä.

Mietimme arjen ajankäyttöä (mistä aikaa liikunnalle ja ruoan laittamiselle) ja lapsiperheen arjen pyörittämistä, panostimme riittävään uneen, ja stressasimme mahdollisimman vähän.

Järkevä laihduttaminen on joustavaa, joten mukaan mahtuu myös ”huonompia hetkiä” ja esim. lempiherkkujen kohtuullista nauttimista.

Näistä asioista on PYSYVÄ LAIHDUTUS  tehty!

Terveisin,

Pt, Janne

Personal Trainer vantaa